Zapiekanka z cukini z fasolką szparagową i pomidorami z mozarellą w ziołach

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 średnie cukinie ( jesli sa małe to 3 sztuki),
  • ½ kg fasolki zółtej,
  • garść fasolki zielonej,
  • 1 cebula,
  • 3 średnie pomidory,
  • ser mozarella,
  • bazylia do smaku,
  • pieprz,
  • sól,
  • sól ziołowa,
  • tymianek,
  • oregano,
  • 10 dkg sera gouda statrego na tarce,
  • Olej do smazenia

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię myję, kroję na plastry .Plastry nie powinny mięc ziaren w środku.Przyprawiam plastry pieprzem , sola i oregano i podsmażam na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron . Cebule siekam równiez podsmażam na oleju na rumiano. .Fasolke płucze, obcinam koncówki i obgotowuję aldende w osolonej wodzie. Pomidory i ser kroje w plasterki. 2. Naczynie do zapiekania smaruję, wykładam dno plastrami cukinii, posypuje cebula, nastepnie układam pokrojona na mniejsze kawałki fasolkę, posypuje startym serem , , układam plastry pomidorów, na pomidory układam mozarelle, posypuje bazylią i znowu układam plastry cukini i fasolke, Wierzch posypuje startym serem, i zapiekam 40 -45minut temp 180 stopni. Smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.