Zapiekanka z tuńczykiem

Zapiekanka z tuńczykiem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Zapiekanka z tuńczykiem jest wyśmienitym daniem. Tuńczyk jest rybą o wysokiej zawartości białka. Dane można podawać zarówno na obiad, jak i na wynos.

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Przygotowanie

Krok 1
Bułki kroimy wzdłuż na pół i skrapiamy oliwą.

Krok 2
Nastawiamy piekarnik na 180ºC. Wykładamy na nie tuńczyka, piórka cebulki i ser pokrojony w paski. Posypujemy przyprawą do pizzy.

Krok 3
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez 15 minut. Podajemy polane ketchupem. Przyozdabiamy posiekaną natką pietruszki.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 bułki
  • 1 przyprawa do pizzy
  • ½ cebuli
  • 3 plastry żółtego sera
  • oliwa z oliwek
  • 100 g ketchupu
  • 1 natka pietruszki