Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Ziemniaki obierz i zagotuj w osolonej wodzie, przez około 15 minut. Odcedź i ostudź. Pokrój w talarki.
Krok 2
Kiełbasę wrzuć do gotującej się wody i gotuj przez ok. 5-10 min. Przestudź i pokrój w plasterki.
Krok 3
W garnku rozpuść masło. Dodaj mąkę, zakwas i mleko. Gotuj ciągle mieszając, aż do zgęstnienia i połączenia wszystkich składników.
Krok 4
W osobnej miseczce roztrzep jajka z solą i pieprzem.
Krok 5
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. W naczyniu warstwami układaj naprzemiennie ziemniaki i kiełbasę. Zalej wszystko jajkami i sosem z patelni.
Krok 6
Wierzch posyp tartym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 minut. Smacznego!