ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI Z PARÓWKA

ZAWIJAŃCE Z KARKÓWKI Z PARÓWKA

Autor: mileneczka5

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Przygotowanie

Krok 1
Karkówkę pokroić na 4 kawałki - kotlety o grubości około 1 cm, następnie lekko rozbić je tłuczkiem i przyprawić pieprzem i sola. Parówki przeciąć na pół. Paprykę pokroić w cienkie paski. W każdy kawałek mięsa włożyć połowę parówki, a następnie obok parówki, na bokach kilka pasków czerwonej papryki.

Krok 2
Karkówkę z niespodzianką zwinąć w rulon i spiąć wykałaczka. Zawijańce moczyć w jajku rozmieszanym z łyżeczką musztardy i panierować w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na złoto. Podawać z ziemniakami, ozdobić świeża natka.

składniki

  • 1\2 kg karkówki (około pół kg)
  • 2 parówki dobrej jakości kilka
  • płatów papryki marynowanej czerwonej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • wykałaczki