Zielona fasolka z sezamem

Zielona fasolka z sezamem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Kolacja, Obiad,

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Fasolę umyj, osusz i odkrój końce. Czosnek posiekaj drobno. Imbir zetrzyj na tarce. Nasiona sezamu upraż na suchej patelni.

Krok 2
Umieść fasolkę w parowarze i gotuj na parze przez 5 minut.

Krok 3
W małej misce wymieszaj sos sojowy, pastę miso, płatki czerwonej papryki, czosnek i imbir.

Krok 4
Polej fasolkę powstałą mieszanką i posyp nasionami sezamu. Smacznego!

Składniki:

  • 230 g świeżej zielonej fasolki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ½ łyżki pasty miso
  • ½ łyżeczki płatków czerwonej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżka nasion sezamu