Zupa fasolowa Roberta

Zupa fasolowa Roberta

Autor: Kamila O

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać delikatnie posiekaną natką i wymieszać

  • · rosół 1,5 L ,
  • · fasola perłowa 3/4 szkl ,
  • · mięso z kurczaka 25dag ,
  • · marchewka ugotowana 20 dag ,
  • · pietruszka gotowana 20 dag ,
  • · seler ugotowany 15 dag ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · pieprz ,
  • · gałka muszkatołowa mielona