Pięknie zielona bomba witaminowa na talerzu. Idealna zwłaszcza wiosną. Pięknie wygląda, dodaje energii i wybornie smakuje. Warto przygotować ją dla rodziny.
Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler,
Ze śmietanką
Krok 1
Skrzydełka z kurczaka myjemy, zalewamy wodą i gotujemy. Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
Krok 2
Cebulę z czosnkiem obsmażamy na maśle. Chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka z kurczakiem. Dodajemy również pokrojone warzywa, groszek i pora pokrojonego w plasterki. Dusimy około 25 minut. Przyprawiamy. Dodajemy śmietankę Łaciatą.
Krok 3
Dodajemy drobno posiekany koperek, wyjmujemy mięso i wszystko dokładnie blendujemy.
Krok 4
Możemy udekorować świeżym groszkiem.