Zupa pomidorowa z cukinią

Zupa pomidorowa z cukinią

Autor: najlepszewkuchni.pl

Zupa pomidorowa z cukinią to pyszne danie obiadowe, którym można najeść się do syta. Jest bardzo prosta, tania i szybka w przygotowaniu.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Cukinię i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na oleju przez 5 minut, po czym przekładamy do garnka.

Krok 2
Dolewamy bulion i przecier pomidorowy, całość dokładnie mieszamy. Zupę gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.

Krok 3
Dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekaną drobno natkę pietruszki – gotujemy przez 5 minut.

Krok 4 
Dekorujemy listkami natki pietruszki lub ulubionej sałaty.

Składniki:

  • - 1 duża cukinia
  • - 1 papryka czerwona
  • - 300 ml przecieru pomidorowego
  • - 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 4 łyżki oleju
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 natka pietruszki