Ta zupa rybna z dodatkiem owoców morza może być podana nawet jako danie główne. Jest bardzo sycąca, smaczna i jednocześnie zdrowa. Pozycja obowiązkowo do wypróbowania.
Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Seler, Skorupiaki,
Krok 1
Obieramy seler i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy na pół. Obieramy również czosnek. Pokrojone warzywa umieszczamy w dużym garnku i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 2
Gotujemy do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 3
Filety z dorsza dokładnie myjemy i kroimy w dość dużą kostkę. Krewetki i owoce morza opłukujemy zimną wodą.
Krok 4
Do wywaru warzywnego dodajemy filety i owoce morza, a następnie gotujemy przez 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dekorujemy liśćmi szpinaku.