Zupa ryżowa na rosole

Zupa ryżowa na rosole

Autor: najlepszewkuchni.pl

Zupa ryżowa na rosole to danie delikatne w smaku, bardzo szybko się przygotowuje. Przeznaczona dla każdego i na każdą okazję oraz porę roku.

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Umieszczamy w garnku z ½ l wody i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Krok 2
Do garnka wlewamy rosół z kury i ponownie doprowadzany do wrzenia. Do garnka dodajemy ryż i gotujemy do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 3
Zupę przyozdabiamy listkiem mięty.

Składniki:

  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - 1, 5 l rosołu z kury
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 natka pietruszki
  • - 200 g ryżu
  • - 1 listek mięty