Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Bez glutenu
Ze śmietanką
Dynię, marchew, ziemniaki oraz cebulę ułóż na blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i skrop oliwą. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 °C przez 25-30 minut (warzywa powinny być miękkie i rumiane po brzegach).
Upieczone warzywa przełóż do garnka i wlej bulion. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5-10 min. Odstaw i ostudź. Zmiksuj na puree przy pomocy blendera i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Połącz ze śmietanką i podgrzej.
Podawaj z odrobiną śmietanki, pestkami dyni, posiekaną natką pietruszki, oprószone pieprzem oraz kurkumą.
Smacznego!
Dodaj komentarz