Danie: Zupy,
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten,
Krok 1
Mięso dokładnie myjemy, wrzucamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotujemy 30 minut.
Krok 2
Następnie dodajemy obraną pietruszkę i marchewkę w całości. Gotujemy 15 minut.
Krok 3
Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy.
Krok 4
Dodajemy również majeranek i gałkę, gotujemy 20 minut.
Krok 5
Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy boczek, a gdy wytopi się trochę tłuszczu wrzucamy cebulę i smażymy razem kilka minut.
Krok 6
Wrzucamy boczek i cebulę do zupy. Na tłuszcz, który został na patelni, wrzucamy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.