Fioletowy koktajl z jagodami i burakiem

Fioletowy koktajl z jagodami i burakiem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pyszny i świetnie wyglądający, fioletowy koktajl z jagodami i burakiem poleca się na lato. Prawdziwa bomba witaminowa! Warto użyć bardzo dojrzałych bananów, dzięki czemu koktajl będzie naturalnie słodki.

Przy okazji wykonywania tego koktajlu możesz także przygotować: chłodnik buraczany lub barszcz czerwony.

Danie: Napoje,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Wegetariańskie

Bez glutenu

Przygotowanie

Krok 1
Jagody przełożyć na sito, umyć i osuszyć. Banany i buraka obrać, pokroić na plasterki.

Krok 2
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 3
W pojemniku blendera umieścić mleko, serek, owoce i buraki. Zblendować na gładko.

Krok 4
Spróbować koktajlu i ewentualnie dosłodzić miodem. Rozlać do szklanek i serwować.

Składniki:

  • 150 ml mleka Łaciate 2%
  • 100 g serka homogenizowanego waniliowego Rolmlecz
  • 150 g jagód
  • 100 g ugotowanego lub upieczonego buraka
  • 4 banany
  • 2 jabłka

Opcjonalnie:

  • miód do posłodzenia