Pyszny i świetnie wyglądający, fioletowy koktajl z jagodami i burakiem poleca się na lato. Prawdziwa bomba witaminowa! Warto użyć bardzo dojrzałych bananów, dzięki czemu koktajl będzie naturalnie słodki.
Przy okazji wykonywania tego koktajlu możesz także przygotować: chłodnik buraczany lub barszcz czerwony.
Danie: Napoje,
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego,
Wegetariańskie
Bez glutenu
Krok 1
Jagody przełożyć na sito, umyć i osuszyć. Banany i buraka obrać, pokroić na plasterki.
Krok 2
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3
W pojemniku blendera umieścić mleko, serek, owoce i buraki. Zblendować na gładko.
Krok 4
Spróbować koktajlu i ewentualnie dosłodzić miodem. Rozlać do szklanek i serwować.