10-minutowa sałatka z kuskusem

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g kuskusu
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielony ogórek
  • 100 g twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 2 łyżki pesto
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • świeże zioła

Przygotowanie

Krok 1

Bulion podgrzej, aż do wrzenia. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę i ogórka umyj oraz pokrój w cienkie plasterki. Twaróg pokrusz na mniejsze kawałki i posól. Orzeszki upraż na suchej patelni.



Krok 2

Wsyp kuskus do dużej miski i zalej wrzącym bulionem. Przykryj i odstaw na 10 minut, aż kuskus wchłonie cały płyn i będzie puszysty.



Krok 3

Gdy kuskus będzie gotowy, dodaj pokrojone warzywa, pesto i pokruszony twaróg. Wszystko dokładnie wymieszaj.



Krok 4

Przed podaniem posyp orzeszkami piniowymi i posiekanymi, świeżymi ziołami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.