Pokaż światu, że potrafisz nieźle zamieszać w kuchni – tak, jak Śmietanka Łaciata! Stwórz swój własny przepis z naszą Śmietanką, sfotografuj gotowe danie, podziel się z nami efektami i… trzymaj kciuki za werdykt jury!

Pamiętaj - na zgłoszenie masz czas do 15.06.2023!

Jak wziąć udział w konkursie?

  1. Przygotuj autorskie danie z wybraną przez Ciebie Śmietanką Łaciatą
  2. Zrób apetyczne zdjęcie gotowej potrawy zawierające opakowanie wykorzystanej Śmietanki Łaciatej
  3. Spisz przepis na swoje danie, krok po kroku
  4. Wypełnij formularz zgłoszeniowy
  5. Zaakceptuj regulamin i zaznacz niezbędne zgody
  6. Wyślij zgłoszenie i czekaj na wyniki
  7. Zwiększ swoje szanse dokonując kolejnego zgłoszenia

Oceny nadesłanych przepisów i zdjęć dokona Łaciate Jury. Zgłoszenia przyjmowane są od 18.05.2023 do 15.06.2023. Wszelkie dodatkowe szczegóły i niezbędne informacje znajdziesz w Regulaminie.

mikser planetarny KitchenAid

3 x mikser planetarny KitchenAid

łaciate akcesoria kuchenne

10 x łaciate akcesoria kuchenne

 

Oto ona, cała na biało – Śmietanka Łaciata!

Gotowa, by nieźle zamieszać: w sprawdzonych przepisach i kulinarnych poszukiwaniach. W zupach, sosach i deserach. Z nią możesz swobodnie eksperymentować albo odkrywać nowy, lepszy smak ulubionych dań – bo Śmietanka Łaciata daje Ci gwarancję, że wszystko się uda, a dzięki czterem różnym wariantom łatwo dobierzesz ten idealny do swojej potrawy.

Śmietanka miesza Ci się ze śmietaną?

Śmietanka to nie zdrobnienie od śmietany :) To zupełnie inny produkt mleczny. W odróżnieniu od kwaśnej śmietany, śmietanka jest delikatnie słodka. Ma też aksamitną, gładką konsystencję, idealną do mieszania, wmieszania, zamieszania… i ubijania!

Mieszaj na słodko i na wytrawnie!

Być może śmietanka kojarzy Ci się wyłącznie z kawą. Albo słodkościami. My uważamy, że warto poszerzyć horyzonty, bo kulinarne zastosowania śmietanki są znacznie szersze. Nie obawiaj się jej lekko słodkiego smaku – wbrew pozorom, doskonale podnosi on smakowe walory nawet najbardziej klasycznych dań, jak… zupa pomidorowa czy mizeria!

Poznaj sprawczynie zamieszania

Śmietankę Łaciatą możesz znaleźć na sklepowej półce w czterech różnych wariantach o innej zawartości tłuszczu. Na szczęście akurat z tym nie ma zamieszania: przy wyborze wariantu idealnego do planowanej przez Ciebie potrawy, kieruj się swoimi kulinarnymi doświadczeniami – i poniższymi inspiracjami!

śmietanka Łaciata 12%

Najmniejsza zawartość tłuszczu spośród naszych śmietanek, miesza w Twoich daniach z gracją i lekkością. Do jej specjalności zaliczają się zupy i lżejsze sosy. Idealnie nadaje się do barszczu, grzybowej, pomidorowej i chłodnika. Kocha małże, zwłaszcza w połączeniu z białym winem. Pomyśl też o niej ciepło w wersji na zimno – do masłowej sałaty z rzodkiewką, w mizerii, w sałatce ziemniaczanej albo jako dodatek do śledzi, które dzięki niej będą łagodniejsze w smaku. Jest także niezastąpiona w pysznych koktajlach owocowych.

Śmietanka Łaciata 12% to Twoja tajna broń w walce o pełnię smaku bez wyrzutów sumienia :)

śmietanka Łaciata 18%

Śmietanka 18%, jest niezwykle wszechstronna (ale, przypominamy, się nie warzy!). Miesza się w sprawy wszelkiego rodzaju sosów – zrobisz z nią perfekcyjny sos śmietan(k)owy, grzybowy, koperkowy i każdy inny, jaki Ci się zamarzy. Komponuje się doskonale z bogatymi, gęstymi zupami: gulaszową, żurem, solianką. Chętnie wkręci się w Twoje makarony albo ukoronuje Twoje ziemniaczane, dyniowe czy cukiniowe racuszki, placuszki, placki i placory!

Śmietanka Łaciata 18% to Twoja specjalistka od wynoszenia Twoich wytrawnych dań na (jeszcze) wyższy poziom :)

śmietanka Łaciata 30%

Najbardziej znana ze śmietanek, z czego doskonale zdaje sobie sprawę i się od tej sławy nieco puszy – tym lepiej dla Ciebie, możesz bowiem ubić ją i dodać do ciastek, galaretek czy naleśników. Nieoceniona w tortach i torcikach, ale jej aksamitna konsystencja i kremowy smak świetnie pasują także do dań na ciepło: bogatych, gęstych sosów czy przysmaków zapiekanych, jak ziemniaki gratin, tarty i quiche, pizze i podpłomyki.

Śmietanka Łaciata 30% to Twój złoty środek do wspaniałych deserów i wyrazistych potraw.

śmietanka Łaciata 36%

Ta śmietanka doskonale wie, że gdy w grę wchodzą przyjemności, to czasami nie ma miejsca na kompromisy. Bez wysiłku przygotujesz z niej przepyszną bitą śmietanę oraz nawet najbardziej fantazyjne kremy do tortów i innych deserów. A jeśli masz w sobie żądzę przygód i od czasu do czasu nie straszne Ci nieco bardziej sycące i rozgrzewające dania, przekonaj się, jak doskonale wzbogaci smak makaronu a'la carbonara, kociołka czy gęstej zupy fasolowej.

Śmietanka Łaciata 36% to Twój sposób na pełnię satysfakcji.

Recipe image

Lody dyniowe


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

DYNIOWA ZMORA


-/5

Do 30 min

Recipe image

PLACKI Z DYNI


-/5

Do 30 min

Recipe image

Rolada z indyka


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Sandacz z grzybami


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Koktajl Oreo


-/5

Do 15 min

Recipe image

Sernik piernikowy


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Sernik Marmurkowy


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Tort Szwarcwaldzki


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Krem kawowy


-/5

Do 15 min

Recipe image

Tort makowy


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Tort Raffaello


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Oszukany sernik


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Anielskie babeczki


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Leśna Polana


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Biała Dama


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Sernik chałwowy


-/5

Do 15 min

Recipe image

Limonkowy sernik


-/5

Do 15 min

Recipe image

Beza z owocami :)


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Szybki deser


-/5

Do 15 min

Recipe image

Beza Pavlova


-/5

Do 15 min

Recipe image

Bezowa słodycz


-/5

Do 15 min

Recipe image

Bujanie w obłokach


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Truskawkowy torcik.


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Tort bezowy


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Beza Pavlova


-/5

Powyżej 1h

    Wykorzystujemy pliki cookies.
    Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.