Gotowa, by nieźle zamieszać: w sprawdzonych przepisach i kulinarnych poszukiwaniach. W zupach, sosach i deserach. Z nią możesz swobodnie eksperymentować albo odkrywać nowy, lepszy smak ulubionych dań – bo Śmietanka Łaciata daje Ci gwarancję, że wszystko się uda, a dzięki czterem różnym wariantom łatwo dobierzesz ten idealny do swojej potrawy.
Śmietanka to nie zdrobnienie od śmietany :) To zupełnie inny produkt mleczny. W odróżnieniu od kwaśnej śmietany, śmietanka jest delikatnie słodka. Ma też aksamitną, gładką konsystencję, idealną do mieszania, wmieszania, zamieszania… i ubijania!
Być może śmietanka kojarzy Ci się wyłącznie z kawą. Albo słodkościami. My uważamy, że warto poszerzyć horyzonty, bo kulinarne zastosowania śmietanki są znacznie szersze. Nie obawiaj się jej lekko słodkiego smaku – wbrew pozorom, doskonale podnosi on smakowe walory nawet najbardziej klasycznych dań, jak… zupa pomidorowa czy mizeria!
Śmietankę Łaciatą możesz znaleźć na sklepowej półce w czterech różnych wariantach o innej zawartości tłuszczu. Na szczęście akurat z tym nie ma zamieszania: przy wyborze wariantu idealnego do planowanej przez Ciebie potrawy, kieruj się swoimi kulinarnymi doświadczeniami – i poniższymi inspiracjami!
Najmniejsza zawartość tłuszczu spośród naszych śmietanek, miesza w Twoich daniach z gracją i lekkością. Do jej specjalności zaliczają się zupy i lżejsze sosy. Idealnie nadaje się do barszczu, grzybowej, pomidorowej i chłodnika. Kocha małże, zwłaszcza w połączeniu z białym winem. Pomyśl też o niej ciepło w wersji na zimno – do masłowej sałaty z rzodkiewką, w mizerii, w sałatce ziemniaczanej albo jako dodatek do śledzi, które dzięki niej będą łagodniejsze w smaku. Jest także niezastąpiona w pysznych koktajlach owocowych.
Śmietanka Łaciata 12% to Twoja tajna broń w walce o pełnię smaku bez wyrzutów sumienia :)
Śmietanka 18%, jest niezwykle wszechstronna (ale, przypominamy, się nie warzy!). Miesza się w sprawy wszelkiego rodzaju sosów – zrobisz z nią perfekcyjny sos śmietan(k)owy, grzybowy, koperkowy i każdy inny, jaki Ci się zamarzy. Komponuje się doskonale z bogatymi, gęstymi zupami: gulaszową, żurem, solianką. Chętnie wkręci się w Twoje makarony albo ukoronuje Twoje ziemniaczane, dyniowe czy cukiniowe racuszki, placuszki, placki i placory!
Śmietanka Łaciata 18% to Twoja specjalistka od wynoszenia Twoich wytrawnych dań na (jeszcze) wyższy poziom :)
Najbardziej znana ze śmietanek, z czego doskonale zdaje sobie sprawę i się od tej sławy nieco puszy – tym lepiej dla Ciebie, możesz bowiem ubić ją i dodać do ciastek, galaretek czy naleśników. Nieoceniona w tortach i torcikach, ale jej aksamitna konsystencja i kremowy smak świetnie pasują także do dań na ciepło: bogatych, gęstych sosów czy przysmaków zapiekanych, jak ziemniaki gratin, tarty i quiche, pizze i podpłomyki.
Śmietanka Łaciata 30% to Twój złoty środek do wspaniałych deserów i wyrazistych potraw.
Ta śmietanka doskonale wie, że gdy w grę wchodzą przyjemności, to czasami nie ma miejsca na kompromisy. Bez wysiłku przygotujesz z niej przepyszną bitą śmietanę oraz nawet najbardziej fantazyjne kremy do tortów i innych deserów. A jeśli masz w sobie żądzę przygód i od czasu do czasu nie straszne Ci nieco bardziej sycące i rozgrzewające dania, przekonaj się, jak doskonale wzbogaci smak makaronu a'la carbonara, kociołka czy gęstej zupy fasolowej.
Śmietanka Łaciata 36% to Twój sposób na pełnię satysfakcji.
Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.