Pizza, kanapka z mozzarellą i z pomidorem czy lasagne ze szpinakiem. Poznaj ser Mozzarella Mlekpol,
który zdaniem Czytamyetykiety.pl „ma idealny smak" i „nie zawiera żadnych zbędnych dodatków”.
150g
150g
300g
500g
2kg
Sery mozzarella Mlekpol należą do serów niedojrzewających typu pasta filata. Dzięki temu po zapiekaniu ser ciągnie się i „rumieni”.
To pełnowartościowa i smaczna podstawa posiłku. Źródło witamin B2, B12 oraz witaminy A, a także naturalnie występujących minerałów: wapnia, cynku i potasu.
Sery typu włoskiego jak sery Mozzarella, idealnie komponują się z makaronami i zapiekankami. Pasują do pizzy i tostów. A użycie na kanapce lub na desce serów poszerzy możliwości ich zastosowania i pozwoli docenić walory wynikające z prostego składu produktów.
Makaron pomidorowy to idealne danie przy którym możemy spędzić czas ze znajomymi czy z rodziną, planując wakacyjne podróże.
Gotujemy makaron al dente, siekamy cebulę wraz z czosnkiem, pomidory kroimy w kostkę i wrzucamy je razem na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy. Tak przygotowany makaronu podajemy z bazylią, w towarzystwie startego sera mozzarella Mlekpol. Prosty przepis na „smaczne” i długie dyskusje przy stole.
Wspólne oglądanie meczu na kanapie, spokojny sobotni wieczór czy niedzielna atrakcja dla znajomych naszych dzieci; każda okazja jest dobra, aby podzielić się własnoręcznie przygotowaną pizzą. Chętnych do konsumpcji na pewno nie zabraknie ;)
Zaczynamy od przygotowania ciasta, a więc nie możemy zapomnieć o mące, wodzie, drożdżach, soli i cukrze. Ciasto pokrywamy sosem pomidorowym, a następnie serem Mozzarellą Mlekpol plastry.
Smacznego :)
Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.