Brzoskwiniowa Nutka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

ciasto

  • • 2 żółte galaretki,
  • • 2 brzoskwiniowe galaretki,
  • • 3 śmietany Łaciata 36% 200 gram
  • • 175 g herbatników kakaowych,
  • • ½ kostki masła,
  • • 1 szklanka mleka Łaciate,
  • • Puszka 822 g brzoskwiń,
  • • 1 mleczna czekolada

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki kruszymy łączymy z roztopionym masłem i układamy na dnie tortownicy.





Krok 2

Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1 ½ szklanki gorącej wody. Natomiast żółte w dwóch szklankach wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie (dwie zostawiamy do dekoracji) odlewamy syrop (syrop zostawiamy) i blendujemy.





Krok 3

Schłodzone śmietany ubijamy mikserem, wlewamy mleko, dodajemy brzoskwinie, szklankę syropu z brzoskwiń oraz galaretki brzoskwiniowe, cały czas miksując.





Krok 4

Czekoladę drobno kroimy lub ścieramy na tarce o dużych oczach i łączymy z masą brzoskwiniową.





Krok 5

Masę wylewamy na herbatniki, układamy dowolnie pokrojone brzoskwinie i zalewamy żółtą galaretką.





Krok 6

Chłodzimy w lodówce 2 godziny. Smacznego





Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.