Babeczki z truskawką i kostką gorzkiej czekolady w środku

Autor:

Magda EM

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Truskawki

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Truskawki

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g mąki ryżowej,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 300 g jogurtu naturalnego Mlekpol,
  • 150 g cukru,
  • 2 jajka,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 1 łyżeczka sody lub 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • Tabliczka gorzkiej czekolady,
  • Truskawki

Przygotowanie

Krok 1

Jajka zmiksuj z cukrem, jogurtem, olejem. Wymieszaj mąki z sodą oczyszczoną. Do masy jajecznej dodaj mąkę, zmiksuj krótko.





Krok 2

Truskawki umyj, przekrój na pół. Ciasto wlewaj do przygotowanych foremek do pełna. Do każdej włóż truskawkę.



Krok 3

Piecz około 20-30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu do każdej gorącej babeczki włóż kostkę lub pół gorzkiej czekolady.



Wskazówki

Czekoladę wkładamy do środka babeczki zaraz po wyjęciu z piekarnika, wtedy smacznie się rozpuści.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.