Babka piaskowa

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 5 jajek,
  • szklanka mąki pszennej,
  • 1/2 szklanki maki ziemniaczanej,
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 kostka masła Łaciate,
  • 1 szklanka cukru, otarta skórka z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Całe jajka ubij z cukrem na puszystą pianę. Następnie dodaj mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i już na wolnych obrotach delikatnie wymieszaj. Masło roztop i jeszcze gorące wlej do ciasta nie przerywając miksowania. Na koniec dodaj aromat i rodzynki lub inne bakalie obsypane mąką



Krok 2

Gotowe ciasto przełóż do formy wysmarowanej tłuszczem i wstaw do nagrzanego do 170C piekarnika na ok 45 min.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.