babka z kawałkami czekolady

Autor:

mileneczka5

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 250 g miękkiej margaryny,
  • 5 duzych jajek,
  • 1 szklanka cukru pudru ,
  • 2,5 szklanki mąki pszennej ,
  • cukier waniliowy ,
  • 2 łyżeczki czubate proszku do pieczenia ,
  • 1 opakowanie czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch, pod koniec dodawać po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Czekoladę drobno posiekać i dodać do ciasta, wymieszać. Gotowe ciasto wylać na blaszke i piec ok 25 min. w temp. 180'C. Po tym czasie babkę naciąć nożem ok 1 cm. na środku. i ponownie podpiec ok 35 min. w temp. 180'C. Gdy babka ostygnie , mozna lekko posypac ja cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.