Batoniki amarantusowe

Dietetyczne batoniki, idealne do pracy i na podróż. Nasiona amarantusa zawierają błonnik, antyoksydanty, są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit

Danie:

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g daktyli
  • 100 g orzechów laskowych
  • 3-4 łyżki kakao
  • ½ szklanki amarantusa ekspandowanego

Przygotowanie

Krok 1

Daktyle namaczamy we wrzątku. Po upływie ok. 30 min. blendujemy je na gładką masę.



Krok 2

Orzechy mielimy. Łączymy je z daktylami. Dodajemy amarantusa i kakao. Mieszamy.



Krok 3

Formujemy podłużne batoniki. Schładzamy w lodówce przez min. 1 h.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.