Batoniki bananowe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 330 g mąki kokosowej
  • 90 g płatków owsianych
  • 40 g cukru
  • 100 g posiekanych orzechów nerkowca
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 140 g masła orzechowego
  • 400 ml mleka Łaciate
  • 3 dojrzałe banany
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, płatki owsiane, cukier, orzechy i przyprawy.



Krok 2

Masło orzechowe i mleko umieść w rondlu na średnim ogniu i gotuj mieszając, aż uzyskasz jednolitą masę. Połącz suche składniki z mokrymi oraz dodaj banany.



Krok 3

Połączoną masę wylej do foremki. Wstaw do lodówki. Schładzaj przez 2 godziny lub do momentu, aż stwardnieje. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój na kwadraciki.



Wskazówki

Możesz przechowywać schłodzone, w szczelnym pojemniku, do 1 tygodnia.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.