Bezglutenowa kutia

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej (białej)
  • 1 szklanka mielonego maku
  • 2 szklanki wody
  • szczypta soli morskiej
  • 0,5 szklanki rodzynek
  • 2 łyżeczki ekstraktu migdałowego
  • 3-4 łyżki miodu
  • 4 suszone śliwki
  • 8 łyżek płatków migdałowych

Przygotowanie

Przygotowanie:

Włożyć do garnka opłukaną kaszę, dodać zmielony mak, wlać 2 szklanki wody i dodać szczyptę soli. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez 40 minut do czasu aż cała woda się wchłonie. Do gorącej masy dodać rodzynki, ekstrakt migdałowy, miód, pokrojone w kostkę suszone śliwki oraz płatki migdałowe, wymieszać i przełożyć do miski.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.