Bezglutenowe ciasteczka żurawinowe na owsiance

Autor:

reedkamila

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 250 g płatków owsianych błyskawicznych,
  • 150 ml mleka Łaciate,
  • 4 łyżki miodu,
  • 150 g suszonej żurawiny,
  • 50 g mąki owsianej,
  • pół obranego jabłka startego na drobnych oczkach,
  • 1 łyżka posiekanych migdałów,
  • pół łyżeczki mielonego cynamonu,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

Przygotowanie

Płatki owsiane zalej mlekiem, postaw na gazie. Gdy się zagotują dodaj cynamon, miód, starte jabłko i żurawinę. Wymieszaj i zdejmij z ognia. wystudź. Ustaw piekarnik na 180 stopni. Do zimnej owsianki dodaj mąkę, proszek do pieczenia i migdały. Zamieszaj. Na blachę połóż papier do pieczenia. Łyżką nakładaj porcje ciasteczek. Piecz przez ok 20 minut. Gotowe ciasteczka wystudź przed podaniem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.