Bezglutenowe leniwe

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 400 g twarogu, tłustego lub półtłustego Mazurski Smak
  • sól
  • 1 jajko
  • po 3 czubate łyżki mąki: ryżowej, ziemniaczanej i kukurydzianej

Przygotowanie

Krok 1

Twaróg zmiksować na gładko w wysokim pojemniku.



Krok 2

Na stolnicy lub blacie wysypać trochę mąki ryżowej, wyłożyć ser, dodać ok. 1/3 łyżeczki soli morskiej, po środku wbić jajko.



Krok 3

Dodać 3 rodzaje mąki i zacząć łączyć ze sobą wszystkie składniki. Gdy ciasto będzie gładkie, uformować kulę i podzielić ją na 3 części.



Krok 4

Z każdej części przygotować wałeczek, uklepać go płaską częścią noża, a następnie pokroić w poprzek na kluseczki. Wrzucić na gotującą się osoloną wodę i gotować do miękkości przez około 3 - 4 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.