Biała papryka z grilla

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 papryki białe
  • ½ małego bakłażana
  • 1 małą cebula
  • 100 g kaszy (owsianej)
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • Papryka słodka mielona
  • Sól
  • Pieprz
  • 100-120 g sera żółtej Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę owsianą wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 15 minut. Odcedzić.



Krok 2

Paprykę umyć i osuszyć. Przekroić wzdłuż na połówki, usunąć gniazda nasienne. Oprószyć paprykę w środku pieprzem, solą i papryką słodką.



Krok 3

Ułożyć na tacce i grillować przez kilka minut, aż papryka lekko zmięknie.



Krok 4

Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażyć, aż się lekko zeszkli.



Krok 5

Następnie dodać bakłażana pokrojonego w drobną kostkę. Przyprawić słodką papryką, pieprzem i solą. Smażyć około 1-2 minuty. Zdjąć z ognia.



Krok 6

Dodać ugotowaną kaszę, wymieszać.



Krok 7

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połowę dodać do kaszy z warzywami.



Krok 8

Nałożyć farsz do papryk, wierzch posypać resztą sera. Piec na średnio rozgrzanym grillu do momentu, aż papryka będzie miękka, a ser całkowicie się rozpuści.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.