Brokuły zapiekane z serem

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 284 g mrożonych różyczek brokuła lub świeżego brokuła
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • ½ szklanki tartej mozzarelli Mlekpol
  • 1 garść tartego sera Jantar
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

W garnku zagotuj wodę. Wrzuć brokuły na wrzątek i gotuj je przez ok. 3-5 min. Odcedź i przełóż do naczynia żaroodpornego.



Krok 2

Masło roztop w rondelku, a następnie wylej je na brokuły. Dopraw solą i pieprzem.



Krok 3

Wierzch zapiekanki posyp tartą mozzarellą oraz tartym serem Jantar. Podgrzej danie w mikrofalówce na wysokiej mocy, aż ser się roztopi, przez ok. 1 min. Smacznego!



Wskazówki

Jeśli używasz mrożonych brokułów pamiętaj, aby najpierw je rozmrozić.

Danie możesz podgrzać także w piekarniku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.