Brownie sernikowe z wiśniami

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • BROWNIE
  • 200 g masła Łaciate
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 135 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • MASA SEROWA
  • 500 g twarogu sernikowego Mlekpol
  • 50 g miękkiego masła Łaciate
  • 50 g cukru
  • 1 jajko
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 budyń waniliowy
  • ORAZ
  • słoiczek wiśni w syropie / frużelinie (gotowe lub DOMOWE)

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować niedużą prostokątną foremkę o wymiarach 21 cm x 28 cm. Posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.



Krok 2

Masło pokroić w kosteczkę i włożyć do rondelka, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i na minimalnym ogniu roztopić co chwilę mieszając, aby się nie przypaliło. Odstawić z ognia.
W oddzielnej misce zmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sól i zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki.



Krok 3

Ser i masło ogrzać w temperaturze pokojowej, zmiksować. Dodać cukier, jajko, cukier wanilinowy i proszek budyniowy. Zmiksować na jednolitą masę.
Wyłożyć na brownie i cienkim końcem drewnianej łyżki zrobić kilka "ósemek" w jednej i drugiej masie. Wyłożyć wiśnie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok. 40 - 45 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.