Brownie z malinami

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Brownie:

  • 175 g masła Łaciate
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 1 szczypta soli
  • 4 jajka
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 100 g mąki migdałowej
  • 100 g malin

Sos malinowy:

  • 200 g malin
  • 3 łyżki miodu

Dodatkowo:

  • 50 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

W rondelku, na małym ogniu, roztop masło z czekoladą i solą. W dużej misce ubij jajka z cukrem. Do masy stopniowo dodawaj mąkę migdałową, a następnie przestudzone masło z czekoladą.



Krok 2

Masę wymieszaj i przelej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż maliny. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez 25-30 minut.



Krok 3

W rondelku umieść maliny z miodem i gotuj na małym ogniu przez 10 minut, cały czas mieszając. Sos zredukuj, a następnie przetrzyj przez sitko. Brownie pokrój w kostkę. Na wierzch zetrzyj odrobinę czekolady i podawaj z malinowym coulis. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.