Budyń z kaszy jaglanej

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka (krowiego lub roślinnego, np. kokosowego lub migdałowego)
  • 1/2 banana
  • opcjonalnie: 1 pełna łyżka masła orzechowego

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę jaglaną dokładnie płukamy. Następnie wkladamy do rondelka i zalewamy 1/2 szklanki mleka i 1/4 szklanki wody. Gotujemy na minimalnym ogniu pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia płynu i miękkości kaszy, ok. 15 minut.



Krok 2

Miękką kaszę wkładamy do pojemnika blendera, dodajemy resztę mleka (1/2 szklanki), 1/2 obranego banana i opcjonalnie masło orzechowe. Blendujemy na idealnie gładki mus.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.