Bułeczki drożdżowe

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 250 g mąka
  • 1 łyżka drożdże instant
  • 1/2 szkl. mleko
  • 30 g masło roztopione
  • 20 g cukier
  • 1 szczypta sól
  • 6 plastrów ser żółty
  • 1,5 łyżki czosnek granulowany
  • 1,5 łyżki zioła prowansalskie

Przygotowanie

Krok 1W mi

W misce łączymy mąkę, drożdże, mleko, roztopiione masło, cukier i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i zagniatamy ciasto.



Krok 2

Ciasto przkładamy do miski wysmarowanej olejem i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.



Krok 3

Z ciasta formujemy małe kulki, układamy na blaszcze do pieczenia. Pomiedzy kulkami ciasta układamy żółty ser, Posypujemy czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.