W dużej misce połącz ze sobą mąkę, drożdże, cukier oraz letnią wodę, następnie zagnieć ciasto, po czym zostaw je do wyrośnięcia.
Rozdrobnij Twaróg Łaciaty półtłusty Mlekpol w miseczce, dodaj koperek, paprykę ostrą i odrobinę soli po czym całość zamieszaj. Plastry sera żółtego Złoty Mazur Mlekpol pokrój w paski.
Wyrośnięte ciasto pokrój na cztery kawałki i wałkuj na oprószonym mąką blacie. Boki ciasta zawiń, a górę i dół zawiń w kształt papilotów. Gotowe ciasto przenieś na blachę i napełnij farszem twarogowym. Następnie posyp paskami żółtego sera oraz mozzarellą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 12 minut na pierwsze pieczenie.
Na podpieczone chaczapuri wbij jajko i wstaw do piekarnika na kolejne 3 minuty.
Na patelni praż ziarna kminku, a następnie posyp nim gotowe chaczapuri.
Dodaj komentarz