Cheesecake

Autor:

Merycom

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Spód

  • 100 g granoli
  • 100 g płatków owsianych
  • 30 g masła Łaciate

Masa twarogowa

  • 200 g twarogu Mazurski smak Mlekpol
  • 3 płaskie łyżki jogurtu greckiego MLEKPOL
  • 200 g wiśni
  • 1 łyżeczka miodu
  • 10 g żelatyny
  • 10 g czarnej czekolady

Przygotowanie

Spód

Granolę, owsianke i masło zmiksować w blenderze lub mikserem i wylepić dno 20-cm tortownicy.



Masa

Żelatynę rozpuścić w miseczce gotującą się wodą i lekko przestudzić. W dużej misie utrzeć ser, dodając po kolei: wiśnie, jogurt, miód i żelatynę. Masę miksujemy tylko do połączenia składników. Masę wlewamy na spód i wstawiamy do lodówki na 2 god.



Wskazówki

Kiedy zastygnie możemy zetrzeć kawałek czekolady dla smaku. Szybko i smacznie.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.