Chleb serowy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 bochenek dobrego chleba z chrupiącą skórką
  • 100 g masła Łaciate
  • 200 g sera Mlekpol
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Bochenek chleba nacinamy w kratkę od góry, mniej więcej do 3/4 wysokości.



Krok 2

Masło i ser tniemy w cienkie paseczki i wkładamy je pomiędzy kawałki chleba. Całość przyprawiamy pieprzem, słodką papryką i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.



Krok 3

Chlebek układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 10-15 minut, czekamy aż ser się rozpuści.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.