Chlebek bananowy

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 200 g masła
  • 4 banany
  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 szklanka posiekanych orzechów

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Jajka wbić do miski i rozmiksować lub roztrzepać. Miksując dodawać cukier, następnie roztopione masło. Na koniec dodać rozgniecione lub zmiksowane blenderem banany.



Krok 2

W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Dodać masę bananową i dokładnie wymieszać.



Krok 3

Dodać wiórki kokosowe i drobniej posiekane orzechy i połączyć składniki.
Ciasto wyłożyć do wyścielonej papierem do pieczenia dużej podłużnej formy keksowej i piec przez ok. 1 godzinę lub do suchego patyczka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.