Chlebki kukurydziane

Danie: Śniadanie

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżki sera żółtego

Przygotowanie

Przygotowanie:

Wymieszać wszystkie składniki na chleb, dodać starty ser żółty i włożyć do foremek na babeczki. Piec w 180 °C przez 40 minut. Po upieczeniu wyjąć i pozwolić ostygnąć.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.