Chłodnik brzoskwiniowy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g jogurtu naturalnego Mlekpol,
  • 150 g śmietanki Łaciata 30%,
  • 1 łyżka z czubkiem miodu,
  • 2 małe cukry wanilinowe,
  • 2 duże brzoskwinie

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. 1 i 3/4 brzoskwiń kroimy w kosteczkę, a resztę w plasterki (do dekoracji).



Krok 2

Do miseczki przekładamy wszystkie składniki na masę jogurtową i mieszamy.



Krok 3

Przygotowaną masę wykładamy na talerze, pokrojone w kosteczkę brzoskwinie układamy wokół masy jogurtowej. Przed podaniem schładzamy w lodówce przez około 30 minut i dekorujemy plasterkami brzoskwiń.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.