Chłodnik ze szpinakiem

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 200 g świeżego szpinaku
  • 2 szklanki bulionu
  • 600 g kefiru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • do podania: ugotowane jajka, podsmażane ziemniaki

Przygotowanie

Krok 1

Opłukany szpinak posiekać. W garnku zagotować bulion, dodać szpinak, wymieszać i gotować przez 1 minutę. Odstawić z ognia i ostudzić.



Krok 2

Dodać kefira, posiekany koperek i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby schłodzić w lodówce. Podawać z jajkiem i ziemniakami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.