Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 150 g ryżu do risotta
  • 500 ml bulionu
  • 3 łyżki chrzanu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Parmezan starty
  • Posiekane listki tymianku
  • Oliwa z oliwek
  • Pieprz czarny
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Mięso oczyścić, natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz oliwą i odstawić na noc do lodówki.



Krok 2

Cebulę zeszklić na maśle. Dodać ryż i przesmażyć przez chwilę.



Krok 3

Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć około 5 minut.



Krok 4

Ryż zalać bulionem. Dodać 3 czubate łyżki chrzanu i dusić na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion. Pod koniec dodać kurczaka. Dodać posiekany tymianek.



Krok 5

Gotową potrawę podawać posypaną startym parmezanem. Udekorować gałązkami tymianku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.