Ciabatta z indykiem

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • ciabatta – 2 szt.
  • pierś indyka – 400 g
  • tymianek świeży – 2 gałązki
  • czosnek – 1 ząbek
  • sałata lodowa – ½ szt.
  • surowy boczek wędzony – 100 g
  • majonez – 1 łyżka
  • ogórek konserwowy – 2 szt.
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Indyka kroimy na plastry o szerokości około 1 cm. Marynujemy w soli, pieprzu i posiekanym tymianku. Następnie smażymy indyka na patelni, na złoty kolor.



Krok 2

Boczek pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż będzie chrupiący. Następnie odsączamy go na ręczniku papierowym.



Krok 3

Sałatę drobno kroimy, mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Ciabattę przekrawamy na pół, smarujemy oliwą i przesmażamy na patelni na chrupko. Następnie nacieramy ciabattę ząbkiem czosnku. Na ciabacie układamy sałatkę, indyka, pokrojone ogórki i plastry boczku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.