Ciasteczka brownie

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 70 g masła Łaciate
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 150 g cukru
  • 50 g mąki pszennej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao

Przygotowanie

Przygotowanie:

Na małym ogniu podgrzać w garnku pokrojone masło Łaciate. Gdy będzie w połowie roztopione dodać 150 g czekolady połamanej na kostki, mieszać aż do roztopienia. Zdjąć z ognia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (powinno to zająć od 5 do 8 minut). Dodać do nich masę czekoladową i wymieszać, aż masa będzie jednolita. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, znów wymieszać. Dodać pozostałe 50 g czekolady połamanej na kostki, wymieszać, wstawić na 10 minut do zamrażarki. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wykładać po łyżce masy na jedno ciasteczko. Piec 10 minut w 180°C. Po wyciągnięciu ciasteczek odczekać, aż ostygną i lekko stwardnieją w środku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.