W blenderze lub młynku do kawy zmiksować na miałko wiórki kokosowe z dodatkiem cukru pudru i ekstraktu migdałowego.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól w niewielkiej misce. Ubić masło i cukier w większej misce na puszystą, gładką masę. Wbić jajko i dodać wanilię. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po łyżce mąkę, miksując do czasu połączenia się składników. Dodać przygotowaną masę kokosową i dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Z ciasta uformować kulki o średnicy ok. 3 cm, obtoczyć w dodatkowych wiórkach kokosowych lub cukrze, ewentualnie pozostawić bez dodatkowej panierki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor przez około 12 do 15 minut.
Dodaj komentarz