Ciasteczka maślane

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1/2 kg maki ,
  • 25 dkg masła Łaciate miękkiego
  • 15 dkg cukru pudru
  • 2 żółtka

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki zagnieść, włożyć do lodówki na około 30 minut. Rozwałkować, wykrawać ulubione wzory tak, aby jak najmniej zostawiać skrawków.Białko roztrzepać widelcem i przy pomocy pędzelka posmarować ciastka. Na koniec posypać cukrem(grubym) Piec około 20 minut w 180 stopniach C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.