Ciasteczkowe kanapki lodowe

Idealne połączenie lodów i ciasteczek. Deser, który zasmakuje nie tylko dzieciom.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • − 400 g Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • − 300 g mleka skondensowanego słodzonego
  • − opakowanie ciasteczek z czekoladą

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzoną śmietankę Łaciatą i mleko skondensowane wlewamy do miski i ubijamy na gęstą, maślaną masę.



Krok 2

Gotową masę przekładamy do pojemnika, umieszczamy w zamrażalniku na kilka godzin.



Krok 3

Powstałe lody śmietankowe układamy w porcjach pomiędzy ciasteczkami.



Krok 4

Przygotowane kanapki chłodzimy jeszcze około 30 minut w zamrażalniku w celu związania składników.



Wskazówki

W przepisie możemy użyć dowolnego smaku lodów.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.