Ciastka kakaowo-migdałowe

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 150 g masła Łaciate
  • 75 g cukru
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • 200 g mąki
  • 15 g kakao
  • żółtko
  • 100 g migdałów pokrojonych w kostkę

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiewamy. Dodajemy cukry oraz masło, żółtko i kakao. Na koniec dodajemy migdały.



Krok 2

Z powstałego ciasta formujemy walec. Wstawiamy na 45 minut do lodówki. Gdy ciasto będzie już twarde kroimy na plasterki o grubości 5-6mm. Rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 12-14 minut w temperaturze ok. 180 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.