ciastka migdałowe

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 250 g zmielonych migdałów
  • 100 g cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 2 białka dużych jaj
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 100 g płatków migdałowych
  • 1 czekolada deserowa

Przygotowanie

Krok 1

Zmielone migdały, cukier puder, cukier wanilinowy, białka oraz mąkę mieszamy razem na jednolitą masę. Z masy migdałowej formujemy wałeczki o długości około 17 cm. Cały wałeczek obtaczamy w płatkach migdałowych.



Krok 2

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy wałeczki i formujemy z nich laski. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C. Upieczone ciastka studzimy.



Krok 3

Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej, mieszamy do momentu, aż będzie zimna. Koncówki ciastek zanurzamy w czekoladzie i odstawiamy do zastygnięcia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.