1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku i odstawiamy do stężenia. 250 ml śmietany kremówki ubijamy na sztywno i dodajemy tężejącą galaretkę. Delikatnie mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną biszkoptami. Wstawiamy do lodówki aby masa stężała. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 700 ml wody i odstawiamy do stężenia. Gdy zaczną tężeć wylewamy na masę śmietanową i wstawiamy do lodówki aby galaretka całkowicie zastygła.W między czasie 1 galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku i odstawiamy do stężenia. Pozostałą śmietanę miksujemy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i wykładamy na zastygniętą galaretkę. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze części i układamy na stężałej masie śmietanowej. Zalewamy dwoma tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 2,5 szklance wody i odstawiamy do lodówki aby ciasto całkowicie stężało.
Dodaj komentarz