Ciasto jogurtowe

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

składniki

  • 150 ml jogurtu naturalnego Milko
  • 3 kubeczki mąki
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 kubeczki cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 3 jaja
  • 1 kubeczek oleju roślinnego
  • cukier puder do posypania po wierzchu
  • * kubeczkiem po jogurcie odmierzaj pozostałe składniki

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Do miski przełożyć jogurt. Kubeczek po jogurcie umyć i osuszyć.
Do drugiej miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, cukier wanilinowy i dokładnie wymieszać.



Krok 2

Do miski z jogurtem dodać jajka i olej, wymieszać. Przelać do miski z sypkimi składnikami i krótko oraz delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
Wyłożyć do tortownicy o średnicy ok. 24 cm i piec przez około 35 minut lub do suchego patyczka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.