Ciasto metrowiec

Autor:

Anna Sulisz

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasta

  • 26dag mąki pszennej,26 dag cukru,,4jaja1 łyzeczka proszku do pieczenia,10łyzek oliwy i 8 łyżek wody-cjasto jasne.,
  • Wszystkie skladniki tak jak wyżej tylko 12 łyżek oliwy i 2,5łyżki kakao-ciasto ciemne.,
  • Krem:2 budynie wanilinowe ugotować w 0,5 l mleka MLEKPOL .Ostudzic i zmiksowac z 1 kostką masła Mlekpol.

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie skladniki na ciasta mieszamy osobno na ciemne i osobno na jasne.Pieczemy ok 1godz na wąskiej blaszce.Po ostygnięciu ciasta w paski i przekladamy kremem.Wstawiamy do lodówki na noc.Gotowe ciasto kroimy po skosie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.