Ciasto na wontony

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 350 g mąki pszennej
  • 250 ml ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Zagnieść ciasto z przesianej mąki, wody i soli. Wyrabiać przez około 4 - 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne.



Krok 2

Ciasto bardzo cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy. Szklanką o średnicy 8 cm wycinać kółka. Jeśli chcemy wykorzystać placki później, podsypujemy je mąką i układamy je jeden na drugim. Zawijamy luźno w folię i przechowujemy w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.